Pikavippi Heti Tilille (2018)

Netin luotettavin Pikavippivertailu

Ennen pikavipin ottamista kannattaa eri vippivaihtoehtoja vertailla keskenään. Uusia pikavippiyrityksiä perustetaan koko ajan ja tarjontaa on hyvin paljon. Siksi oikean pikavipin valinta saattaa osoittautua hyvinkin vaikeaksi. Erilaiset vertailut ovat yrittäneet listata ratkaisevat tekijät, jotka vaikuttavat pikavipin paremmuuteen. Näistä tekijöistä tärkein on ylivoimaisesti vipin todelliset kustannukset: Vipin lopullinen hinta määräytyy niiden mukaan. Muita oleellisia tekijöitä ovat esimerkiksi lainansaannin vaivattomuus, nopeus, asioinnin helppous ja asiakaspalvelun laatu.

Pikavippi Heti Tilille

Pikavippejä on kritisoitu niiden korkeista vuosikoroista verrattuna normaaleihin kulutusluottoihin ja pankkilainoihin. Voidaan kuitenkin sanoa, että vuosikorkojen vertailu ei ole toimiva tapa: olennaisempaa on, millainen hyöty lainasta on asiakkaalle lyhyellä aikavälillä. Asiakkaalle mieluisampaa on vertailla lainojen lyhyen aikavälin kustannuksia kuin miettiä vuodessa nousevaa korkoa, lainahan maksetaan pois varsin nopeasti.

Pikalainoja on myös hyvin eri tyyppisiä. On pidempiä lainoja, usein arvoltaan useita satoja ellei jopa tuhansia, joissa laina-ajat vaihtelevat kuukausista vaikkapa kokonaiseen vuoteen. Lisäksi on lyhyitä muutaman päivän mittaisia lainoja, joissa korko on huomattavan suuri: lainasumma saattaa moninkertaistua parin kuukauden sisällä. Lainaa otettaessa onkin aina järkevintä miettiä ensin, mikä on lainan käyttötarkoitus ja millainen oma taloudellinen tilanne on. Tarvitsenko vipin vain tälle päivälle vai pitäisikö rahan riittää pidemmäksi aikaa? Kuinka suuren / pienen summan oikeasti tarvitsen? Tärkein kysymys on kuitenkin seuraava: milloin voin maksaa vipin takaisin? Jos tiedät pystyväsi maksamaan lainan takaisin vaikka ylihuomenna, voi korkeakorkoinenkin laina olla sopiva vaihtoehto. Jos taas palkkapäivään on aikaa kuukausi, kannattaa lainojen korkoja ja kustannuksia tutkia tarkkaan. Pikavipin takaisinmaksu ei myöskään saa olla liian suuri rasite omalle taloudelle, eikä se esimerkiksi voi lohkaista isoa osaa seuraavasta tilistä. Jos näin käy, on kuluttaja vaarassa ajautua pikavippikierteeseen, kun lainan maksamiseksi on aina otettava uusi, isompi vippi. Pikavipin ottoon vaikuttaa myös lainanottajan ja pikavippipaikan suhde: usein uusille asiakkaille myönnetään vain pieniä summia kerrallaan. Asiakkaan luottoluokitus nousee, kun edelliset, pienet lainat on aina maksettu ajallaan takaisin.

Netissä on paljon listauksia eri pikavippiyritysten lainoista, joissa on näkyvillä sekä lyhyen aikavälin korko ja kustannukset kuin vuosikorkokin. Halvimman pikavipin löytää helposti. On vain otettava huomioon laina-ajan pituus (yleensä esim. 30 päivää) ja summa, jonka lainamäärä kasvaa tuona aikana. Lisäksi on huomioitava mahdolliset piilokulut; usein lainaa otettaessa asiakkaan tulee lähettää ainakin yksi tekstiviesti, joka toisinaan maksaa tavallisen viestin verran, toisinaan taas jopa viisikin euroa. Nykyään lähes kaikki vippipaikat ovat luotettavia. Tähän vaikuttaa mm. Tupas-tunnistus, joka tuli pakolliseksi kaikissa vippiyrityksissä jokin aikaa sitten.

Pikavippi ilman tekstiviestiä

Jo pikaisella vilkaisulla internetistä löytyy lukuisia kyselyitä eri keskustelupalstoilta, joissa kaikissa on sama otsake: mistä pikavippi ilman tekstiviestiä?

Pikavipin saaminen ilman tekstiviestejä on nykyään todellakin helppoa ja vaivatonta. Eri pikavippiyritykset ovat huomanneet, että kuluttajat käyttävät mielellään pelkkää verkkohakemusta. Näin asiakas välttyy ikäviltä piilokustannuksilta, joita tekstiviestien lähettämisestä usein muodostuu. Joidenkin pikavippiyritysten sivuilta on miltei mahdotonta löytää tarvittavaa infoa lainan tekstiviestikuluista, jotka saattavat olla niinkin suuria kuin viisi euroa per viesti. Kuluttajan on helpompaa tehdä vertailua eri pikavippien kesken ja löytää halvin pikavippi, kun itse lainan hakeminen ei maksa mitään. Tekstiviestittömän pikavipin hakeminen onkin yleistymässä kovaa vauhtia asiakkaiden tyytyväisuuden takaamiseksi.

Käytännössä pikaluoton hakeminen ilman tekstiviestiä tarkoittaa sitä, että asiakas tunnistautuu verkkopankkitunnuksillaan netissä. Tämä käytäntö on tullut pakolliseksi kaikille pikavippejä tarjoaville yrityksille, joskin yhä edelleen on olemassa palveluntarjoajia, jotka myöntävät lainoja ilman tunnistautumista. Osa näistä firmoista on rehellisiä, osan tavoitteena on nimenomaan laskuttaa asiakasta turhilla tekstiviesteillä

Monella kuluttajalla on käytössään prepaid-liittymä tai yritysliittymä, joka usein estää pikavipin hakemisen tekstiviestillä. Tämä on kuitenkin kierrettävissä tunnistautumalla. Vielä vaikeampi tilanne onkin niillä, joilla on oma liittymä, mutta jota ei syystä tai toisesta voi käyttää: liittymän saldoraja voi olla täynnä tai liittymässä on erityinen palvelunumeroesto käytössä. Tällöin lainaa on voitava hakea kokonaan ilman tekstiviestejä. Onneksi tällaisia palveluita on netissä useita, ja lisää perustetaan koko ajan.

Hakiessaan pikavipin ilman tekstiviestiä asiakas siis tunnistautuu lainanantajan palveluun verkkopankkitunnuksilla ja täyttää netissä lainanhakukaavakkeen. Päätös lainasta voidaan lähettää joko hakijan antamaan sähköpostiosoitteeseen tai se voidaan näyttää hakijalle ruudulla heti. Tunnistautuminen on paitsi pakollinen, mutta myös kuluttajalle kätevä tapa hakea lainaa: kuluttajan on helppo varmistua lainanantajan luotettavuudesta eikä hänen tietojaan luovuteta ulkopuolisille. Tekstiviesteistä voi aiheutua kuluja huomaamattakin. Esimerkiksi pieni näppäinvirhe viestiä kirjoitettaessa tai väärään numeroon lähettäminen aiheuttaa sen, että koko lainanhakuprosessi on aloitettava uudelleen alusta.

Kun lainanhakija on täyttänyt hakemuksen, täytyy hänen usein todentaa puhelinnumeronsa. Tässä kohtaa eri pikavippiyritykset eroavat toisistaan paljonkin. Käy ilmi, että joillain yrityksillä ei olekaan tarjota ilmaista nettihakemusta, vaan todellisuudessa laina täytyy vielä varmistaa lähettämällä viesti palveluntarjoajan numeroon. Viesti voi olla maksullinen tai se voi olla ilmainen. Jos kyseessä on ilmainen viesti voi olla mahdollista, että palvelunestosta huolimatta viesti menee läpi. On kuitenkin olemassa kuluttajaystävällisempikin tapa, jota monet pikavippiyritykst käyttävät: yritys lähettää erityisen vahvistusnumeron lainanhakijan puhelimeen, jonka lainanhakija syöttää nettisivuilla olevaan lomakkeeseen. Näin varmistetaan, ettei asiakkaan puhelin tai verkkopankkitunnukset ole joutuneet vääriin käsiin. Toisinaan pikavippejä tarjoava yritys vaatii asiakasta varmistamaan numeronsa tunnistautumisen yhteydessä tekstiviestillä, mutta myöhemmin tekstiviestejä ei tarvitse enää lähettää ainuttakaan, vaan lainan saa pelkkää PIN-koodia käyttäen.

Pikavipin hakeminen ilman tekstiviestiä on paitsi mahdollista myös erittäin suosittua ja kannattavaa. Lainan hakemisesta aiheutuneet kulut pienenevät (elleivät laske kokonaan nollaan) ja tunnistautumisen vuoksi pikavipin hakeminen on turvallista ja luotettavaa.

Vippiä ilman puhelinta?

pikavippivertailu

Joskus edessä on tilanteita, jolloin olisi saatava pikavippi 18 vuotiaalle ilman puhelinta. Joko puhelinta ei yksinkertaisesti ole tai esimerkiksi saldoraja voi olla täyttynyt. Puhelimiin saa myös asennettua erityisiä palvelunumeroiden estopalveluja, jotka tekevät pikavipin hakemisen tekstiviestillä mahdottomaksi.

Pikavipin voi saada melko helpostikin ilman puhelinta. Netissä toimii useita pikavippiyrityksiä, jotka tarjoavat kuluttajille lainaa pelkällä verkkohakemuksella, joka ei vaadi puhelimen käyttöä ollenkaan. Nämä paikat myös mainostavat tätä palveluaan melko ahkerasti, joten kyseisten firmojen löytyminen ei ole kovinkaan vaikeaa. Pelkällä verkkohakemuksella tehtävä pikavippihakemus ei sisällä erityisiä piilokuluja, joita useiden tekstiviestien lähettämisestä usein muodostuu.

Miten se toimii käytännössä? Ensin asiakas tunnistautuu verkkopankkitunnuksilla pikavippejä tarjoavan yrityksen palveluun ja luo itselleen PIN-koodin. Jotkut palvelut antavat asiakkaan asettaa PIN-koodin itse, jotkut taas arpovat asiakkaalle valmiin koodin järjestelmästään. Tällainen koodi on tietysti vaikeampaa muistaa, mutta uuden koodin saaminen vaatii vain uuden tunnistautumisen. Tunnistautumisen jälkeen asiakas täyttää yrityksen sivuilla verkkohakemuksen pikavippiään varten. Pikavippejä tarjoava yritys sitten joko hyväksyy tai hylkää hakemuksen, perustaen päätöksensä asiakkaan luottokelpoisuuden arviointiin. Yleensä tämä tarkoittaa sitä, että asiaks ei voi saada lainaa, jos hänellä on yksi tai useampia maksuhäiriömerkintöjä, hän ei ole maksanut aiemmin ottamiaan vippejä ajallaan tai hänellä on sillä hetkellä avoimia pikavippejä kyseiseltä yritykseltä.

Haettaessa lainaa ilman puhelinta koko lainanhakuprosessi tapahtuu netissä, eikä asiakkaan tarvitse käyttää kännykkäänsä missään vaiheessa. Lainan hakemisesta ei muodostu piilokuluja, joita tekstiviestien lähettämisestä yleensä muodostuu, ja kaiken kaikkiaan lainan hakeminen tapahtuu varsin nopeasti. Koska asiakkaalla ei ole käytettävissään puhelinta, saapuu päätös lainan myöntämisestä usein sähköpostiin. Joillain sivustoilla lainapäätös annetaan nopeasti: klikattuaan ”lähetä”-nappia asiakkaan näytölle latautuu tieto lainapäätöksestä, joka on joko myönteinen tai kielteinen.

Yleensä yrityksellä on tarjota lainanhakuun useita eri vaihtoehtoja. Jotkut yritykset tarjoavat asiakkaalle pikavipit ilman puhelinta, kätevästi pelkällä nettihakemuksella. Useimmiten käytössä on kuitenkin useita eri hakuvaihtoehtoja, joista asiakas voi valita mieleisensä. Nettihakemuksen tekeminen on todellakin helppoa: kun asiakas ensimmäisen tunnistautumisen jälkeen kirjautuu pikavippiyrityksen palveluun uudelleen, hänen tietonsa on täytetty hakemuskaavakkeeseen valmiiksi. Tarvittaessa tietoja voi kuitenkin muuttaa esimerkiksi postiosoitteen osalta. Tilinumeron muuttaminen vaatii usein uuden tunnistautumisen.

Lainan hakeminen pelkästään netissä kasvattaa suosiotaan koko ajan. Ihmiset ovat heränneet tekstiviestilainoista aiheutuviin piilokuluihin. Toisaalta tekstiviestin lähettämisestä on tullut melko turhaa: yhä useammalla on käytössään internet-yhteydellä varustettu puhelin, joten lainan hakeminen netissä on jo siksikin erityisen helppoa. Näin voi ihan oman kännykän avulla hakea pikavippiä 24h vuorokaudessa, jos niin haluaa.

Onko mahdollista saada pikavippi ilman luottotietoja?

Toisinaan elämässä on tilanteita, jolloin nopealle käteiselle olisi tarvetta. Tällöin pikavippi on oiva valinta, mutta asiassa on yksi ongelma: luottotiedoton ei saa pikavippiä.

Pikavippi heti myönnetään yleensä henkilölle, joka on ”hoitanut raha-asiansa moitteettomasti”. Suomeksi tämä tarkoittaa sitä, ettei pikavippiä hakevalla henkilöllä ole maksuhäiriömerkintää. Maksuhäiriömerkintä muodostuu, kun henkilöllä on pidempiaikaisia vaikeuksia laskujen maksun kanssa, eikä sitä näin ollen voi saada esimerkiksi pari viikkoa myöhässä olevasta maksusta. Kuitenkin luottotiedotonkin voi joskus tarvita lainaa. Merkintä maksuvaikeuksista pysyy rekisterissä pitkään, joten lainansaanti voi olla vaikeaa vaikka talous olisikin jo kunnossa.


Internetin keskustelupalstoilla kysellään ahkerasti ”mistä lainaa luottotiedottomalle?”. Joissain paikoissa väitetään, että monet luottotiedottomat ovat onnistuneet saamaan pikavipin merkinnästä huolimatta. Teoriassa tämä on mahdotonta, sillä pikavippiyritykset sanovat tarkistavansa lainanhakijan tiedot eri luottorekistereistä. Tämä kohta on kirjattu lähes aina yritysten lainaehtoihin, mikä on varsin ymmärrettävää: pikavippiala on bisnestä, ja on myös pikavipin myöntävälle yritykselle suuri riski myöntää vippejä luottotiedottomille henkilöille. Joskus kuitenkin joku hakija onnistuu ”pujahtamaan” tuon yrityksen seulan läpi ja saa lainan itselleen. Monesti ihmiset myös ymmärtävät maksuhäiriömerkintänsä väärin: he ovat ehkä saaneet kotiinsa postissa perintäkirjeen ja kuvittelevat, että he ovat jo saaneet maksuhäiriömerkinnän. Näin ei kuitenkaan ole, vaan maksuhäiriömerkintä syntyy vasta pitkäaikaisten maksuongelmien edetessä, ja tämä prosessi kestää yleensä useita kuukausia.

Monet pikavippien ottajat ovat sanoneet törmänneensä netissä pikavippiyrityksiin, jotka mainostavat myöntävänsä pikavippejä luottotiedottomille. Yleensä kyse on suuremman luokan huijauksesta. Tällaiset yrityksen ovat epärehellisiä ja rahastavat tekstiviestihakemuksilla: pikavippiä hakevan henkilön on lähetettävä useita tekstiviestejä tunnistautuakseen, hakeakseen lainaa ja varmistaakseen lainan. Todellisuudessa vippiä ei olla missään vaiheessa edes aikeissa myöntää, vaan tavoitteena on kerätä paljon tuloja nimenomaan tekstiviestien avulla. Nämä viestit kun saattavat maksaa hakijalle peräti viisi euroa kappaleelta, ja kokonaisuudessaan lainanhakuprosessi saattaa maksaa hakijalle useita kymmeniä euroja. Tällä tavoin epärehelliset vippifirmat kartuttavat omaa kassaansa asiakkaiden kustannuksella. Usein mm. Suomi24:n keskustelupalstalla näkee väitteitä asiasta, kuten ”kyllä sain pikavipin ilman luottotietoja, mene osoitteeseen xx ja saat vipin.” Yleensä näissä tilanteissa viestin lähettäjä on kyseisen yrityksen työntekijä, joka yrittää saada yritykselleen lisää asiakkaita. Viranomaiset kuitenkin pyrkivät valvomaan pikavippiyritysten rehellisyyttä monin keinoin, ja tällaiset epärehelliset yritykset eivät useinkaan ole pitkäkestoisia.

On myös olemassa pikavippipaikkoja, jotka arvoivat lainanhakijan taloudellisen tilanteen kokonaisvaltaisesti, joskin usein kyse on tällöin suuremmista lainasummista, ei parinkymmenen euron pikavipeistä. Seikkoja, joiden perusteella pikavippi myönnetään ovat esimerkiksi henkilön työtilanne, asuntotilanne, lainan määrä, samalta yritykseltä otettujen pikavippien määrä ja maksuhäiriömerkintöjen määrä. Kun hakija on maksanut edelliset vippinsä pois ajallaan, hänelle voidaan helpommin myöntää uusi pikavippi. Esimerkiksi Monetti kysyy lainanhakijalta kuukauden nettotulot ja sitä, onko hakija pääsääntöisesti töissä, työtön, opiskelija vai jotain muuta. On olemassa erilaisia keinoja varmistua lainansaajan luotettavuudesta ja maksukyvystä. Luottotietojen tarkistus on kuitenkin yksinkertaisin ja nopein tapa. Jos siis tiedät, että luottotietosi ovat todella menneet, ei kannata tuhlata aikaa ja rahoja vippihakemusten lähettelyyn, vaan oman taloudellisen tilanteen korjaamiseen pitkäkestoisemmilla menetelmillä.