Pikavippi 18v – Lainaa 18 vuotiaalle netistä

Pikavippi 18 vuotiaalle voi olla vaikeampi löytää kuin pari vuotta vanhemmalle, mutta pikavippivertailumme avulla tämä on tehty mahdollisimman helpoksi. 

Olemme keränneet tähän kaikki tällä hetkellä 18 vuotiaalle tarjolla olevat lainat. Katso mikä vaikuttaa sinulle parhaalta, ja lainaa vaikka jo saman tien!​

Pikavippi 18v

pikavippi 18v

Pikavippien hakeminen puhelimella, tarkemmin tekstiviestillä, oli ensimmäinen pikavipin hakutapa Suomessa. Se on helppoa ja vaivatonta: usein asiakkaan pitää vain lähettää lainasumma ja tietonsa tiettyyn numeroon, ja hän saa lainapäätöksen parissa minuutissa. Jos viestiin vastaa hyväksyvästi, saa rahat tililleen lyhyen ajan kuluessa. Pikavipin hakeminen tekstiviestillä on suosittu tapa juuri sen helppouden takia. Lainaa voi hakea missä vain ja aiemmin se oli mahdollista jopa minä vuorokaudenaikana tahansa. Nykyään lainaa ei saa myöntää klo 23 jälkeen.


Vieläkin on mahdollista saada pikavippi tekstiviestillä, mutta se on jonkin verran vaikeampaa. Nykyisen lainsäädännön puitteissa lainanhakijan tulee olla tunnistautunut pikavippipalveluihin erityisellä TUPAS-tunnistautumisella. Jos asiakas kuitenkin muistaa luomansa PIN-koodin ja tunnukset, on pikavipin saaminen tekstiviestillä parhaimmillaan erittän yksinkertaista. Yleisin tapa on, että tunnistautuneen asiakkaan ei tarvitse kuin lähettää lainasumma ja PIN-koodinsa tiettyyn numeroon vipin saamiseksi. Jotkut palvelut vaativat enemmän tietoja: katuosoitteen ja sähköpostiosoitteen laskun lähettämistä varten.

Vaatimukset hakemukselle ovat samat kuin pikalainoissa yleensä: hakijan on oltava vähintään 18v Suomen kansalainen ja luottotiedoiltaan moitteeton. Lisäksi lain mukaan asiakkaalla on oltava mahdollisuus tutustua yleensä sähköpostitse lähetettäviin lainaehtoihin ennen lainan lopullista hyväksymistä. Tämä tekee lainan hakemisesta ilman tietokonetta ja internet-yhteyttä verrattain vaikeampaa, mutta on toki mahdollista, jos asikkaalla on käytössään nettiyhteydellä varustettu matkapuhelin.


Jos tekstiviestien lähetys ei jostain syystä tunnu parhaalta tavalta, on markkinoille tullut verrattain uusi tapa hakea pikavippiä. Tekstiviestin sijaan pikavippiä 18 vuotiaalle voi hakea soittamalla pikavippiyrityksen palvelunumeroon. Tämä voi tulla asiakkaalle jopa halvemmaksi kuin vipin hakeminen tekstiviestillä. Tekstarihakemuksissa saattaa sattua näpyttelyvirheitä tai viesti voi erehdyksessä lähteä väärään numeroon. Tämäkin tapa edellyttää kuitenkin usein tunnistautumista. Tunnistautumisesta on tullut pakollinen ja hyvä niin – pikavippiyritykset ovat joutuneet selvittämään ison kasan esimerkiksi varastetuista puhelimista tehtyjä vippihakemuksia.

lainaa 18 vuotiaalle


Vaikka laissa edellytetään, että pikavippiyrityksen on tarjottava asiakkaalle tunnistautumismahdollisuus, on yhä olemassa pikavippipaikkoja, jotka myöntävät lainoja tunnistautumattomille asiakkaille. Tällöin haettaessa pikavippiä tesktiviestillä on hakijalla kuitenkin oltava oma, henkilökohtanen matkapuhelinliittymä. Prepaid- tai yritysliittymistä ei siis voi hakea tekstiviestivippiä ilman tunnistautumista. Lainan hakeminen puhelimella väheni selvästi muutama vuosi sitten, kun lainsäädäntöä tiukennettiin: tunnistautumisesta tuli pakollista.


Kaiken kaikkiaan on mahdollista saada pikavippi 18v tekstiviestillä, mutta se edellyttää lähes aina hakemusta edeltävää tunnistautumista pankkitunnuksilla. Tämä kuitenkin tekee pikavipin hakemisesta nopeampaa ja helpompaa ja säästää asiakkaan aikaa ja rahaa.

Uusi pikavippi 18 vuotiaalle

Uudet pikavipit ovat pienlainoja, jotka ovat tarjolla, haettu tai myönnetty alan uudelta toimijalta. Pikavippi eli pienlaina on useimmiten vakuudeton luotto. Luotto on yleensä suuruudeltaan noin 20 euron ja 1500 euron välillä. Uusi pikavippipaikka voi olla uuden tai vanhan toimijan tarjoama sivusto. Nämä voivat myös olla luotonantotapoja, jolla luoton voi saada. Lainaa voi yleisesti hakea alan yritysten kotisivuilta tai tekstiviestillä. Nykyisin vuonna 2016 yrityksiä on Suomessa noin 80 kappaletta ja vuonna 2011 vastaava määrä oli hieman yli 60 yritystä. Yritysten määrään on vaikuttanut vähentävästi lakimuutokset, josta tämän sivun lopulla.

Sivustomme idea on kerätä lista uusimmista pikavippipaikoista vuosilta 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 ja 2016. Tämä auttaa omalta osaltaan luotonhakijaa tai tiedonjanoista kävijää. Lisäämme listaan myös alalla jo toimivia yrityksiä, keräten kokonaiskuvaa alan yrityksistä ja toimijoista. Kilpailu luotontantajien välillä on ollut kasvamaan päin ja hintavertailu on suositeltavaa eri tarjoajien välillä. Nykyisin useat lainantarjoajat tarjoavat ensimmäistä uutta pikavippiä ilman kuluja tai korkoja uudelle hakijalle.

Lyhyesti pienlainojen historiasta Suomessa vuoteen 2016

Pienlainoja tarjoavia yrityksiä ilmaantui Suomen markkinoille vuonna 2005. Tuolloin alan yrityksistä ei ylläpidetty luotonantajille pakollista rekisteriä, vaan alaa kartoitettiin Kuluttajaviraston toimesta ja esimerkiksi vuonna 2007 alalla toimi noin 50 yritystä.

Suomessa toimi aluksi hajanainen joukko paikallisia yrityksiä sekä muutama kansainvälinen toimija. Vuoden 2007 alussa neljä perustajajäsentä perustivat Suomen Pienlainayhdistyksen ”kehittämään hyvää luotonantotapaa” sekä ”lisäämään kuluttajien ja eri sidosryhmien tietoutta pienlainatoiminnasta sekä edistämään pienlainayhteisöjen toimintaedellytyksiä” (Suomen Pienlainayhdistys). Yhdistys loi perustamiskokouksessaan toimijoilleen alan eettiset säännöt. Vuoden 2012 alussa yhdistyksessä oli alan kaksitoista toimijaa.

Vuoden 2009 lopulla pienlainojen maksaminen kiellettiin yöllä eli kello 23:00 jälkeen, luottopäätös voidaan antaa, mutta maksuja suoritetaan aamulla 07:00 lähtien. Muulla ajalla nykyisin, itse lainahakemus ja myöntöprosessi voivat kestää kokonaisuudessaan vain muutamia minuutteja hetkeen, jolloin luotto on käytettävissä luotonsaajan tilillä.

Ajan kuluessa kilpailu alalla on tiivistynyt huomattavasti ja itse luoton saaminen nopeasti tilille ei ole enää kilpailuetu. Myytävä tuote alalla on raha ja rahan eli tuotteen hintakilpailu on lisääntyvä trendi. Rahan hinnalla kilpaillaan monella eri tavalla, takaisinmaksuun on saatavilla erissä maksettavaa maksuohjelmaa tai uutta pikavippiä voi jopa maksaa matkapuhelinlaskuun lisäpalveluna.

Vuoden 2011 eduskuntavaalien hallitusneuvotteluiden aikana uusi hallitus otti kantaa pikavippien lainsäädäntöön, jota tullaan käymään läpi. Eduskunta on muutamaan otteeseen ottanut kantaa alan toimintaan yleisesti ja Finanssivalvonta on julkaissut aiheeseen liittyvää.

Pikavippien tyypillisiä piirteitä (lähde: TilastokeskusVuonna 2011 Tilastokeskus julkaisi lyhyen yhteenvedon pikavippien kehityksestä kyseisenä ajanjaksona eli vuoden ensimmäisenä neljänneksenä. Yhteenvedosta käy ilmi:

 • Pienlainoja tai pikavippejä myönnettiin 26% enemmän kuin vuotta aiemmin
 • Lainojen yhteismäärä oli noin 70 miljoonaa euroa ja 320 000 kappaletta (vuoden 2011 ensimmäisenä neljänneksenä)
 • Keskimääräinen pienlaina oli 217 euroa 33 päivän takaisinmaksuajalla
 • Kulujen määrä oli noin 18 miljoonaa euroa

Pikavippien piirteitä verkossa:

 • Uusia pienlainoja tarjoavat sivustot eivät välttämättä ole tuoreiden toimijoiden vippisivuja, sillä yritykset saattavat itse suoraan tai tarjoamalla teknologiaansa muiden käyttöön, avata useita uusia sivuja
 • Hakemuksen lähettäminen voi olla maksullista, parhaiten tämän välttää tarkistamalla verkkohakemuksen mahdollinen hinta ja täyttämällä verkkohakemus tekstiviestin sijaan
 • Kilpailun kiristyessä uudet sivustot voivat tarjota halvempia tuotteita markkinointimielessä, vaikka ne olisivat saman yrityksen, toisin sanoen hintavertailu on suositeltavaa. Hintakilpailu on lisääntynyt ja etsimällä on mahdollista kasvavassa määrin löytää edullinen laina.

Tämän sivun rakenne lyhyesti:

 • Uudet pikavipit 2018 -sivulta löydät vuoden 2017 ja 2018 uusimmat vippipaikat listattuna ja hieman tietoa niiden toiminnasta
 • Kaikki pikavipit sivulta löydät listauksen kaikista Suomen tämän alan yrityksistä ja toimijoista
 • Vipit pankkitunnuksilla ja lainaa verkkopankkitunnuksilla sivulla kerromme lyhyesti tunnistautumisesta
 • Joustoluotto tai joustolaina ovat rahoitusvaihtoehtoja pidemmälle ajanjaksolle

Leave a Comment: