Joustoluotto Heti & Joustolaina (2018)

Joustoluotto sekä joustolaina ovat eri rahoitusvaihtoehtoja, joita tarjoavat useat luotonantajat. Tällä sivulla lainojen piirteitä, yleistietoa ja luotonantajia. Sivun lopulta löydät myös muutamia kokemuksia näistä luotoista. Joustoluottoa ja joustolainaa on tarjolla niin yksityisille kuin yrityksille ja sitä voi hakea netissä helposti. Tässä keskitymme yksityisille tarjottaviin tuotteisiin. Löydät alta myös esimerkkejä eri lainavaihtoehdoista.

Joustoluotto yksityisille eli kuluttajille

joustoluotto heti

Joustoluotto voi olla vakuudellinen tai vakuudeton laina ja se muistuttaa kulutusluottoa ja on samalla pidempi kuin pikaluotto yleensä. Vakuudettomana se on yleensä pienempi ja vakuudellisena suurempi, vakuudellisena joustoluoton voi saada jopa 25000 euroon. Yleisimmillään se on jatkuva luotto tiettyyn luottorajaan saakka. Joustoluottoa maksetaan takaisin lyhennyserinä ja useimmat luotontantajat tarjoavat maksuvapaita kuukausia. Luottotililtä voi tehdä nostoja ja sille suoritetaan lainanlyhennyksiä. Nostoja voi tehdä erisuuruisia ja eri vaiheissa.

Joustoluoton hinta koostuu kahdesta eri elementistä: koroista ja kuluista. Korkona käytetään kolmen kuukauden euribor-korkoa sekä luotonantajan korkomarginaalia (luotontantajan katetta). Euribor voidaan tarkistaa kolmen kuukauden välein (esimerkiksi S-pankki). Kulut voivat olla tilinavaus- ja tilinhoitomaksuja tai siirtomaksuja per nosto. Lisäkuluja voivat tuottaa esimerkiksi maksuohjelmanmuutokset ja luoton korotukset. Luotonantajat ilmoittavat joustoluoton kokonaiskorkoja, joita vertailla muihin rahoitusmuotoihin. On suositeltavaa ottaa myös huomioon mahdolliset kulut, jotka vaikuttavat luoton kokonaishintaan.

Joustolaina yksityisille

joustolaina

Joustolaina on yleensä kertalaina kuten pikalainat ja joillakin luotontanajilla kulutusluotto on lähellä joustolainaa. Joustolaina voi olla vakuudeton tai vakuudellinen kertasuorituksena saatava laina. Lainan suuruus voi olla 1000-4000 euron välissä. Joustolainaan yleensä kuuluu maksuvapaa vuosi. Takaisinmaksuajan voi luotonhakija valita, yleensä takaisinmaksuaika on muutamia vuosia, maksimissaan neljä vuotta. Luotonantajilla on yleisiä vaatimuksia hakijalle, kuten Suomen kansalaisuus, tiettyä vähimmäisikää, vakaita tuloja sekä kunnossa olevia luottotietoja. Joustolainan hinta koostuu myös koroista (korko ja korkomarginaali) ja kuluista (vähintään luoton perustamiskustannus ja kuukausimaksu).

Joustolaina kokemuksia

Kokemuksia joustolainasta ei verkosta löydy runsaasti. Yleensä kokemukset ovat olleet positiivisia jouston suhteen siksi että lainarahaa voi yllättäviin kuluihin saada helposti nostettua tarpeen vaatiessa. Luotonhoitokustannukset, varsinkin kuukausikulut ovat taas herättäneet närää, sillä pidempikestoisen joustoluoton kulut nousevat vuosien kuluessa satoihin euroihin.

Leave a Comment: